Piparmündi kaste

Koostisosad: Õunaäädikas 6%, demerara suhkur, rehüdreeritud piparmünt
Ingredients: apple vinegar 6%, cane sugar, rehydrated mint
Soovitame: Ideaalne koos lambaga. Sobib suurepäraselt kastmeks salatitesse. Segatult hapukoorega saab kiirelt maitsva dipikastme.
Hints Tips: ideal accompaiment to lamb, add 1 tbsp sauce whilst cooking, add a dash to saur cream or yogurt for quick dip or side for curries.

Säilitamis juhend: Peale avamist säilitada külmikus.
Storage Instructions: Refrigerate after opening at less than 4C.
Rohkem infot

Lõhnava madara siirup

Koostisosad: Vesi, suhkur, Lõhnava madara ekstrakt, sidruni ekstrakt, happesuse regulaator sidrunhape. Ei sisalda Säilitusaineid. Käsitöötoode kodumaisest toorainest. Madara syrup. Artisan product.
Made in Saaremaa. 260 ml
Rohkem infot

Daamide hõrgutis

Koostisosad: Mustikad, moosisuhkur, visky, vanilje. Ei sisalda Säilitusaineid. Käsitöötoode kodumaisest toorainest. Lady's jam. Artisan product.
Made in Saaremaa. 235 ml
Rohkem infot

Fermenteeritud vaarika- ja mustsõstramoos

Koostisosad: Fermenteeritud vaarikad, mustsõstrad, õuna äädikas moosisuhkur. Ei sisalda Säilitusaineid. Käsitöötoode kodumaisest toorainest. Raspberry and
blackcurrant jam. Artisan product.
Made in Saaremaa. 235 ml
Rohkem infot

Meeste moos

Koostisosad: Pihlakad, kuivatatud aprikoosid, sibul, küüslauk, ingver sinepi seemned, õunaäädikas, tsilli, demerera suhkur. Ei sisalda Säilitusaineid. Käsitöötoode kodumaisest toorainest. Mens jam. Artisan product.
Made in Saaremaa. 235 ml
Rohkem infot

Ebaküdoonia keedis

Koostisosad: Ebaküdoonia ja rafineerimata suhkur. Ei sisalda Säilitusaineid. Käsitöötoode kodumaisest toorainest. Flowering quince jam. Artisan product.
Made in Saaremaa. 235 ml
Rohkem infot

Pihlakakeedis brändiga

Koostisosad: Pihlakad (sorbaronia), moosisuhkur, brändy. Ei sisalda Säilitusaineid. Käsitöötoode kodumaisest toorainest. Rowan jam with brandy. Artisan product.
Made in Saaremaa. 235 ml
Rohkem infot

Mustika “Palsamike” brändiga

Mustika " Palsamike " brändiga. Koostisosad: mustikad, õunäädikas, brändi, demerera
suhkur. Ei sisalda säilitusained.Käsitöötoode. Tootel
on looduslik sade. Blueberry Balsamic vinegar.
Artisan product. Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Nõgesega äädikas

Koostisosad: Nõgese ekstrakt ja õunaäädikas 6%. Ei sisalda Säilitusaineid. Käsitöötoode kodumaisest toorainest. Tootel on looduslik sade. Nettle Vinegar. Artisan product.
Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Piparmündi siirup

Koostisosad: Piparmündi ekstrakt, vesi, suhkur. Ei sisalda säilitus ega värvaineid. Käsitöötoode Saaremaisest toorainest. Tootel on looduslik sade. Peppermint syrup. Artisan product. Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Estragoni äädikas

Koostisosad: Estragoni ekstrakt ja õunaäädikas 6%. Ei sisalda Säilitusaineid. Käsitöötoode kodumaisest toorainest. Tootel on looduslik sade. Estragon Vinegar. Artisan product. Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Kukerpuu siirup

Koostisosad: Kukerpuu mahl, suhkur. Ei sisalda säilitus ega värvaineid. Käsitöötoode Saaremaisest toorainest. Tootel on looduslik sade. Berberis syrup. Artisan product. Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Raudrohu siirup

Koostis: Raudrohu ekstrakt, suhkur. Ei sisalda lisaaineid.
Saaremaisest toorainest käsitöötoode.
Rohkem infot

Pihlaka siirup

PIHLAKA SIIRUP (Rowan Syrup): Siirup maitseb hea prae juurde ja jäätise peale, smuutisse ja kohupiimale ... Koostis : pihlakamahl , suhkur .saaremaisest toorainest käsitöötoode .

Rowan syrup: Thick syrop that has a strong flavour and is rich in vitamines tastes good with a main course, but is also delicious with icecream, smoothies and cottage cheese...
Rohkem infot

Valesellerimaitseline gurmeeäädikas

Õunaäädikas , harakputke ekstrakt.Maitseb parim ulukiliha marinaadina, seentega, tomati , kurgi salatis koos olivõli ja musta pipraga näiteks. looduslikke happeid 5 % Ei sisalda säilitusaineid. Parim enne 18 kuud. Tootel on looduslik sade.

Céleri bâtard vinegard. Artisan product. Made in Saaremaa.– in a traditional way produced apple vinegar with the strong scent and taste of Céleri is highly evaluated product in culinary and it is used in cold sauces and pickles. It is particularly good with mushrooms, tomato etc. If diluted it can provide relief in case of abdominal emergencies and increases appetite.
Rohkem infot

Porgandi äädikas

Kääritatud saaremaine porgandi ja ebaküdoonia mahl( fermenteerimis protsessi ajal äädikas leotatud ebaküdoonia ekstrakt ). Pastoriseerimata. Tootel on looduslik sade. Sisaldab 12% looduslikke happeid, säilitusaegei ole piiratud. ..väga huvitav marinaadides, kastmetes... Ei valmistata mitte kusagil mujal maailmas. Sobib erinevateks marinaadideks – juustudega.

Carrot gourmet vinegar – fermented in a traditional way from carrot and flouring quince juice. It is unique gourmet vinegar that is suitable for different marinades and delicious with cheese. Carrot gourmet vinegar is not produced anywhere else in the world.

Carrot Vinegard. Made in Saaremaa
Rohkem infot

Võilille siirup

VÕILILLE SIIRUP (Dandelion syrup): Sobib kondiitritoodete valmistamiseks, magustoitudele pannkoogile ja marinaadidesse, maiteb hea teel või kohvi lisandina. saaremaisest toorainest käsitöötoode , koosneb suhkrust ja võilile ekstraktist, ei sisalda lisa ega säilitusaineid.

DANDELION SYRUP: The syrup can be used for making confectionary products, desserts, pancakes or pickles. Besides, it also tastes well with tea or coffe.

Rohkem infot

Tikrimaitseline gurmeeäädikas

Tikrimaitseline gurmeeäädikas (Gooseberry vinegar)– Saaremaa koduaedade õuntest käsitööna valmistatud äädikas tikriga, tugeva maitsega hõrk vedelik magustoitude marinaadide ning salati kastmete valmistamiseks .Sobib kasutamiseks Sarnaselt valge veini balsamicoga, on se hea kaste puuviljasalatitele, ja tõsiselt maitsev üllatus jäätisega! Nagu ka puuvilja äädikaid, saab seda kasutada karastusjoogi valmistamisek. Helde sorts äädikat, kaks kolmandikku mineraalvett ning natuke jääd ning saad mõnusalt värskendava joogi. Tikrid võivad olla nii punased kui rohelised..
Gooseberry gourmet vinegar - a handmade vinegar fermented from the apples from the gardens of the island Saaremaa and gooseberries is a savory fluid with a strong taste and can be used to make marinades for desserts and salad dressings. Like white wine balsamico it is a good sauce for fruit salads and really tasty surprise with icecream! Like fruit vinegars, it can also be used for making beverages. A generous dash of vinegar, two thirds of mineral water and a bit of ice and you get a refreshing drink. Gooseberries may be both red or green...


Rohkem infot

Leedriõie siirup

LEEDRIÕIE SIIRUP (Elderberry syrup): Toode on suurepärane lisand tee sisse ja magustoitudesse. Siirupina ka morsi või limonaadi tegemiseks. Rahvameditsiinis on seda kasutatud kurgu ja hingamisteede ärrituse puhul ja imemaitsev seejuures!

ELDERBERRY SYRUP: The product is a magnificent additive for tea and desserts. The syrup can also be used for making beverages or lemonade. .. and besides tastes marvellously.
Rohkem infot

Leedriõiemaitseline gurmeeäädikas

Leedriõiemaitseline gurmeeäädikas (Elderflower vinegar)- traditsioonilisel moel valmistatud õunaäädikas koos leedriõie ekstaraktiga , omapärase lõhna ja maitsega kulinaarias kõrgelt hinnatud toode, kasutatakse maitsestamiseks kastmetes ja marinaadides.

Elderflower gourmet vinegar – in a traditional way produced apple vinegar together with the elderflower extract has a unique scent and taste and is highly evaluated product in culinary. It is used for seasoning sauces, dressings and pickles.

Artisan product. Made in Saaremaa
Rohkem infot

Leedrimarjamaitseline gurmeeäädikas

Leedrimarjamaitseline gurmeeäädikas (Elderberry vinegar)– tugeva värvi ja intensiivse maitsega maitseäädikas, mis on valmistatud õunaäädikast ja spetsiaalsetest söödava sordi (mõned sordid on tugevalt lahtistava toimega) musta leedri marjadest, on hea erinevatesse soolastesse ja magusatesse roogadesse (sefiir, piparkoogi glasuur, dipikaste), marinaadiks ja kastmeks.Toidu värvimiseks . Samas on ka antibiootikum profülaktikaks.

Elderberry gourmet vinegar – a flavoured vinegar with a strong colour and intensive taste is prepared from apple vinegar and from the berries of special edible black elder (some sorts have a strong laxative effect). It is a good additive into different salty or sweet dishes (like zephyr, gingerbread glaze, dip sauce) and can also be used for pickles and dressings and for food colouring. Besides, it is also works as a prophylactic antibiotic.


Elderberry vinegaer. Artisan product. Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Kuusevõrse siirup

KUUSEVÕRSE SIIRUP (Spruce syrup): Kasutatakse külmetuse korral lisatuna kuuma tee või kohvi sisse. Maitsestatakse liha ja kala, võib lisada marinaadidesse, pannkookidele või anda maiasmokkadele kommi asemel lusikatäis maiusena. Teeb hästi maitsvaks kui lisada kuivatamise ajal juurvilja või smuutisnäksidele nagu vahtrasiirupitki.

Spruce syrup: Is used in case of cold and added to hot tea or coffee. Spruce syrup can be used to flavour meat or fish or pickles, but it also makes pancakes delicious and a spoonful may be given to a sweet tooth to make him happy.If you add a little bit of the syrup to vegetables while drying them or to smothie snacks, you wil get a really tasty result reminding of maple syrup.
Artisan product. Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Angervaksa siirup

Angervaksa siirup. Koostisosad: vesi, suhkur, angervaksaõie ekstrakt, sidruni ekstrakt, sidrunihape. Ei sisalda säilitusaineid. Käsitöötoode puhtast Saaremaa loodusest. Parim enne 18 kuud.ANGERVAKSA SIIRUP (Meadowsweet syrup ): Lummavalt lõhnav meemaiguline lisa magustoidule või tee sisse. Lisa .loelisa näiteks siit http://naistekas.delfi.ee/tervis/tervis/metsamoor-soovitab-tugevdav-rahustav-ja-haavu-parandav-angervaks.d?id=66967546

MEADOWSWEET SYRUP: A bewitchingly smelling honey-flavoured additive into desserts or tea. IfArtisan product .Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Kadakamaitseline gurmeeäädikas

Kadakamaitseline gurmeeäädikas Koostisosad: õunaäädikas 6%, kadaka ekstrakt. Ei sisalda säilitusaineid. Käsitöötoode Saaremaisest toorainest. Parim enne 18 kuud. Tootel on looduslik sade. Saaremaa koduaedadest pärit õunte täismahlast traditsioonilisel moel kääritatud kerge kadakamaitsega õunaäädikas koos kadakaoksakesega, maitseb hea salatikastmes või marinaadina. Kui kasutada lusikatäis klaasi vee peale lahjendatult on hea antibakteriaalseks vahendiks ka näo puhastamiseks või juuste loputamiseks.

Juniper gourmet vinegar – the mild juniper flavoured apple vinegar with a juniper twig, which is fermented in a traditional way from the juice of the apples from the gardens of the island Saaremaa, tastes well in a salad dressing or can be used as a marinade. One spoonful of juniper vinegar diluted in a glass of water is a useful antibacterial expedient for cleaning a face or rinsing hair. Artisan product. Made in Saaremaa.
Rohkem infot

Õunaäädikas

Õunaäädikas - valmistatud Saaremaa koduaedade õuntest. Kääritatud traditsioonilisel moel, pastöriseerimata. Tootel on looduslik sade. Sisaldab 6 % looduslikke happeid, säilitusaeg ei ole piiratud.

Äädikat on valmistatud ja kasutatud tuhandeid aastaid. Jälgi sellest on leitud Egiptuse urnidest ajast, mis on dateeritud umbkaudu 3000 eKr. Shennong'i taimeraamatu väitel leiutati äädikas Hiinas Xia dünastia ajal, umbes 2000 eKr. Äädikat valmistatakse kääritamise teel mitmesugustest toorainetest, milles on peamiselt süsivesikud ja suhkrud. Esmalt saadakse suhkru käärimise tulemusena etanool, mille äädikhappebakterid seejärel oksüdeerivad äädikhappeks. Etanooli võib valmistada näiteks veinist, siidrist, õllest või kääritatud puuviljamahlast, aga ka sünteetiliselt maagaasist või naftatoodetest .(allikas wiki)

Õunaäädikaga saab ka hoidistada ja eriti maitsesv seeni sisse teha tõsi ca 6 % õunaäädikat tuleb sünteetilise äädikaga võrreldes panna ca 6 korda rohkem. Rääkimata veel sellest kui hästi maitseb kerge salat kui segada 1osa kvaliteetset õli hea maitseäädikaga nagu lamba puhul Piparmündiäädikas , seenesalatile Valeselleri ehk leesputke äädikas või lihamarinaadi Kadaka äädikas . Kadaka äädikas on väga maitsev ka süldiga. Pehme valge juustuga maitseb see eest imehea magusa vaarika äädikaga. Tikri äädikas on tugeva maitsega hõrk vedelik magustoitude marinaadide ning salati kastmete valmistamiseks(ilma suhkruta). Kasutatakse sarnaselt valge veini balsamicoga , üksi, või segatult vähese Extra Virgin oliiv õliga. See on hea kaste puuviljasalatitele ja tõsiselt maitsev üllatus jäätisega! Nagu ka puuvilja äädikaid, saab seda kasutada karastusjoogi valmistamiseks. Segage kokku helde sorts äädikat, mineraalvett ning natuke jääd ning saate mõnusalt värskendava joogi. Tikrid võivad olla nii punased kui rohelised..seda värvi siis ka mahl ..ja äädikas. Väga eriline ja hõrk on Leedriõie äädikas. Piparkoogi glasuuri ja sefiiri tegemiseks tasuks kasutada tugevat tooni andvat Leedrimarja äädikat selle sees marineeritud ja poolöitatud munad näevad peolaial välja muljetavaldavad!
Harva aga räägitakse sellest et ka õunaäädikal ja õunaäädikal on kõva vahe. Suurem osa õunaäädikaid on kääritatud tont teab kus kasvanud õunte nn mahlapressimisjääkidest neid pikalt leotades, kui sellele sodile lisatakse hulka suhkrut ning hunnik lisaaineid selleks lõhna ja maitseained välja tuleks et käärimine algaks, käärimine lõppeks vedelik selginekse ehk on rafineeritud ja destilleeritud, pastöriseeritud jne... kõige hirmsamal juhul on tegemist keemilisel teel näiteks naftast saadud äädikaga millele on lisatud looduslikule sarnanevat lõhna ja maitseaineid ja karamelliseeritud suhkrut. Tõeliselt tervislik on aga maheõuntest või noh siis meie puhul Saaremaa koduaedade õuntest pressitud mahla kääritamise ja siis aeglaselt looduslike bakterite abil äädikaks aetud õunaäädikas mida siis umbes kaheksa kuu jooksul segatakse ja poputatakse temperatuuri jälgides ja tibakese suhkruga toites kui vaja.. Kõige parem on ikkagi see äädikas mis ei ole kuumutatud ja parem isegi kui ka mitte absoluutselt viimseni kirkaks puhastatud. Sellise äädika (meie äädikas on selline!) ostja võib sortsu äädika „ema“ lisamisel oma käärinud mahla sisse teha ise kodust äädikat maitsestada seda endale kõige rohkem meelepäraste ürtidega ja teha suurepäraseid salatikastmeid hoides kokku nii soola kui suhkrut aga ohverdamata piiskagi söömise mõnust, pigem vastupidi .Äädikal mis on elus võib korgi alla jäänud õhust tekkida peale väike kile , mis ei ole sugugi paha vaid näitab kui elujõuline toode on. Lisaks võib nautleda soovija sellise naturaalse äädika sisse pista oksakese lavendlit ning kasutada seda kosmeetilise äädikana nagu naised juba aastasadu enne meid tegid ja kandsid seda tibatillukeses kaelaskantavas pudelikeses endaga kõikjal kaasas.
Lugupidamisega Maria Kaljuste
Saaremaa Murueit

Apple vinegar. Made in Saaremaa
Rohkem infot

Vaarikamaitseline gurmeeäädikas

Vaarika maitseline gurmeeäädikas.– tugeva värvi ja aroomiga magus terav kaste magustoitude valmistamiseks ja salatikastmeks. Eriti hea näiteks kastmena puuviljasalatites (pirn, melon, maasikad) kanaliha ja/või pehmete valgete juustudega. Koostisosad: õunaäädikas , vaarika ekstrakt, suhkur. Ei sisalda säilitusaineid. Käsitöötoode Saaremaisest toorainest. Sisaaldab 6% looduslikke happeid. Parim enne 18 kuud. Tootel on looduslik sade.

Raspberry gourmet vinegar – a hot sweet sauce with intense colour and aroma for preparing desserts and salad dressings. Especially delicious in sauces for fruit salads and soft cheeses. Artisan product. Made in Saaremaa.

Rohkem infot
Hosting Lampung Jasa Rekber Cara Budidaya