Maru angervaksa siirup musta pipraga 260ml
5,00€
Peakokk Maru Metspalu poolt väljatöötatud toode.
Naturaalselt käsitööna valmistatud puhtast Saaremaa angervaksast siirup
Koostisosad: angervaksa tõmmis (vesi ja angervaksaõied) 50%, suhkur, must pipar 1,6%, happesuse regulaator sidrunihape.
Kasutamine:
- Lummavalt lõhnav meemaiguline lisa magustoidule või lisa tee sisse.
- Glasuuritud part
- 2tk pardifileed
- 4 spl Maru angervaksa siirup pipraga
- 2 spl sojakastet
- 1 spl Ideafarmi porgandiäädikas (osta siit)
- 0,5 tlvalget pipart
- serveerimiseks ploomimoosi ja värske sool.
- Purusta uhmris piprad. Sega kokku angervaksa siirup, sojakaste ja porgandiäädikas, lisa piprasegu. Lõika noaga pardifilee naha sisse madalad sisselõiked. Marineeri pardifileesid pipramarinaadis u 1hvõib ka kauem.
- Kuumuta ahi 180 kraadini. Vala marinaad potti ja keeda madalal kuumusel pidevalt segades paksuks kleepuvaks glasuuriks.
- Kuumuta pliidil pann. Kuivata veidi pardifileed köögipaberiga kuivaks ja pane nahapool allpool kuumale pannile ca 3 minutiks pruunistuma. Vaata aegajalt, et nahk ära ei kõrbeks. Kui see liiga kiiresti kipub juhtuma, keera veidi kuumust maha.
- Kui nahk on ilusti kuldpruun, keera filee lihapool alla, kata pann kaanega ja prae veel ca 3 minutit. Nüüd tõsta fileed eelkuumutatud ahju ja küpseta ca 5 minutit. Tõsta liha ahjust välja ja pintselda keedetud glasuuriga üle.
- Lase paar minutit seista ja lõika liha viiludeks. Part peaks seest olema kindlasti roosa, niimoodi on see suussulav!
Loe lisa siit: Metsamoor soovitab – tugevdav, rahustav ja haavu parandav angervaks