Viking sibulamoos 230g

6,00

Sobib eriti hästi lihatoitude kõrvale, röstisaiale ja kuumalt riisi ja kana toitudega.

Koostisosad: sibul, õunaäädikas, rafineerimata suhkur, aprikoos., chilli, sinepiseemned, õli, sool

 

230g

Retsept:
?Lihtne suvikõrvitsa lasanje Viking sibulamoosiga ( 4 portsjonit)
Vaja läheb:
?2–3 keskmist suvikõrvitsat
?400 g hakkliha (veise, kana või kalkuni; taimse variandi jaoks võib võtta purustatud läätsed või sojahakkliha)
?1 purk (400 g) purustatud tomateid või tomatipüreed
?200 g riivitud juustu , aga alati võib rohkem ?(nt mozzarella või juustusegu)
?150g Viking Sibulamoosi
?Maitseained: sool, pipar, basiilik/oregano (soovi korral küüslauk , paprikas, sibul jne)
Valmistamine:
Viiluta suvikõrvits pikuti õhukesteks ribadeks (nt noaga või köögiviljaviilutajaga). Kui ribad on väga vesised, puista peale veidi soola ja lase neil 10 minutit seista, seejärel tupsuta kuivaks.
Valmista kaste: pruunista hakkliha pannil, maitsesta soola-pipraga. Lisa purustatud tomatid ja maitseained, hauta 10–15 minutit.
Kihi lasanje: määri ahjuvorm õrnalt õliga, laota põhjale suvikõrvitsaviilud, siis kiht hakklihasegu, kiht Viking sibulamoosi ja siis juust. Korda kihte, kuni koostisosad on otsas. Pealmiseks kihiks jäta juust.
Küpseta: 180 °C juures ~30–35 minutit, kuni pealmine juust on kuldne ja mullitav.
Lase enne lõikamist 5–10 minutit seista, et lasanje hoiaks paremini koos.
Shopping Cart
Scroll to Top